Wachttijden op de poli verkorten? Gebruik data analytics!

  • Algemeen
  • Business

Ieder ziekenhuis kent tientallen poliklinieken voor het verlenen van zorg. Patiënten zijn in de loop der jaren wel gewend dat ze soms moeten wachten. Langdurig wachten zorgt vaak voor irritatie en klachten bij de patient. De oplossing van deze klachten wordt vaak gezocht in meer mensen, vroegere communicatie of betere bewegwijzering. Waarom kijkt u als zorgmanager niet eens naar alle data die u heeft in uw systemen om zo tot verbeteringen te komen?

Data van patiënten

Bij alle poli’s worden veel gegevens van patiënten in het EPD of in het ziekenhuissysteem geregistreerd. De patiënt maakt een afspraak, meldt zich bij de balie, gaat zitten in de wachtruimte, de arts roept de patiënt op, de behandeling vindt plaats, er komt eventueel een tweede afspraak en de patiënt gaat weer naar huis. Al deze stappen worden geregistreerd en vormen een schat aan informatie om analyses en dashboards mee te maken! Helaas doen veel zorgmanagers en ziekenhuizen hier niets mee.

Wachttijden verkorten

Als ziekenhuis en kliniek wilt u zo optimaal mogelijk presteren. De kwaliteit van zorg is hoog, maar ook de mening van de patiënt wordt meegenomen in de landelijke beoordeling. Lange wachttijden zijn de meest genoemde ergernis van patiënten in Nederland. Deze kunt u verkorten door niet alleen op de werkvloer aanpassingen te doen, maar ook vooruit te kunnen kijken met de data analytics oplossingen via Tuuring.

Hoe mooi zou het zijn om een real-time dashboard te hebben? Een gemakkelijk dashboard waarop u precies ziet hoeveel patiënten er nu aanwezig zijn, wat de wachttijd is op de poli en hoe uw poli het doet ten opzichte van collega’s in het ziekenhuis? En dat u aan de hand van deze gegevens analyses kunt maken over het inzetten van collega’s, en u de productiviteit kunt vergroten. Dit is allemaal mogelijk met onze data analytics oplossingen. Binnen 2 weken kunnen wij uw EPD of andere systemen koppelen aan ons platform om zo samen met u uw data te gaan analyseren en vertalen naar concrete dashboards en acties.

Data analytics in ziekenhuizen

Bij veel ziekenhuizen, en waarschijnlijk ook bij u, zit alle data vast in een systeem en wordt er weinig mee gedaan. Simpelweg omdat het systeem geen functionaliteiten heeft om interactieve dashboards te maken. Het primaire doel van het systeem is het registeren van gebeurtenissen, en dat is het dan ook. Echter, als u wachttijden en wachtlijsten wilt verkorten én tegelijkertijd meer tevreden patiënten en medewerkers wilt hebben, dan moet u met data analytics aan de slag. Het Tuuring platform is gebruikersvriendelijk, privacy veilig en inzetbaar in ieder ziekenhuis. Wij kunnen uw data omzetten naar grafieken, cijfers en prognoses.

Verbeter de score van uw poli

Als u de prestaties van de medewerkers op uw poli en de klantervaring wilt verhogen, dan is het tijd om met data analytics aan de slag te gaan. Hierdoor kunt u gaan zien hoe hoog de werkdruk daadwerkelijk is, waarom andere poli’s het beter of slechter doen en hoe u interne processen kunt verbeteren. Alles werkt al jaren vrijwel hetzelfde op de poli, maar in tijden van hoge personeelstekorten en werkdruk kunt u niet blijven verwachten dat uw oude aanpak blijft werken.

Maak medewerkers bewust van de performance van hun poli. Informeer het management team proactief met duidelijke dashboards en rapportages. Het team van Tuuring staat klaar om aan de slag te gaan bij uw poli.

Meer informatie is hier te vinden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie