Geef waardevolle tijd terug aan je collega’s

  • Algemeen
  • Business

Zijn deze uitspraken van collega’s voor u herkenbaar: ‘Tijdens het inloggen ga ik altijd koffie halen’ of ‘Het systeem loopt weer eens vast’? Medewerkers die gebruikmaken van systemen om hun dagelijkse werk te kunnen doen moeten vaak wachten door een traag systeem. Heeft u wel eens uitgerekend wat dit kost aan tijd en geld? Wat zou het effect zijn op de medewerkers, organisatie en productiviteit als alle IT-processen 10% sneller zouden zijn? Met de oplossingen van Tuuring geeft u waardevolle tijd terug aan collega’s. In dit artikel leggen wij u hoe wij dat doen.

Inzicht in het complete systeem

Bij het uitrollen van updates, patches of het overgaan naar een nieuwe applicatie kijkt de IT-afdeling vaak vanuit een technische blik naar de situatie. De update is nodig vanwege beveiliging, bug-fixing of klachten van een afdeling. Wat vervolgens de impact is op de werkplek is vaak niet bekend of wordt niet naar gekeken. De verbetering is doorgevoerd, het resultaat is vaak marginaal, maar gelukkig blijft alles gewoon werken. Zou dit niet slimmer en smart gemaakt kunnen worden? U zou de werkplek performance in kaart kunnen brengen en vervolgens meten na de update. Is het systeem daadwerkelijk sneller geworden én wat is het effect voor de medewerker en de organisatie? Een rekenvoorbeeld:

Bij een landelijke verzekeraar loggen iedere ochtend 10.000 medewerkers in op het systeem. Dat duurt 2m20s en komt neer op 23.333 verloren minuten. Dat is zo’n 390 uur x een gemiddeld uurloon van € 30 is dus € 11.700. Als u de inlogtijd met 20 seconden zou kunnen verlagen dat zou u dat per dag al bijna € 2000 per dag besparen en alle medewerkers 3.300 minuten overhouden!

Performance optimaliseren met big data van applicaties

In deze tijd staat er steeds meer druk op medewerkers om efficiënt te werken en beter te presteren. Daarbij ligt de focus vaak op hun persoonlijke kwaliteiten, mindset en motivatie, maar niet op de IT-systemen die ze dagelijks moeten gebruiken. Zorgmedewerkers die 40x per dag inloggen op het EPD om informatie op te vragen en hierop 30 seconden moeten wachten verliezen zo tijd om behandelingen uit te voeren. Maar ook artsen kunnen meer tijd voor patiënten hebben als hun systemen al 10% sneller zouden werken. Bekijk per maand of kwartaal eens hoeveel extra patiënten of klanten geholpen kunnen worden. Het is tijd dat organisaties aan de slag gaan met het optimaliseren van de overkoepelende applicatie performance.

Wist u dat de performance informatie van de applicatie performance vaak wel aanwezig is? Van iedere applicatie is te zien wat o.a. de serverload is, aantal users en dagelijkse requesten zijn. Echter niemand doet wat met deze informatie, terwijl is er juist veel meer mogelijk is. Door systemen en applicaties echt te gaan optimaliseren zijn medewerkers tevredener, is er meer tijd voor de klant / patiënten en krijgt IT minder klachten binnen. Daarnaast kunt u het aantal bespaarde minuten realtime in een dashboard zien en inzichtelijk maken voor collega’s. Dit heeft een positieve impact op de bedrijfsvoering.

Hoe starten met Business performance analytics?

U kunt zelf aan de slag met het optimaliseren van alle processen, maar dan bent u wel vele maanden bezig. Er is ook een snellere oplossing. Tuuring heeft alle koppelingen en systemen gereed om uw systeem te analyseren en te verbeteren. Wij starten met een benchmark periode op verschillende onderdelen van uw systemen. Zo meten we de impact van applicaties en het gedrag van gebruikers. Aan de hand van deze data starten we met een verbeterperiode en daarna meten we de resultaten.

Binnen enkele weken kunnen we vaak al verbeteringen realiseren en de impact inzichtelijk voor u maken. Soms is het echter niet mogelijk alles is sneller te maken. Denk daarbij aan extra beveiligingslagen of kritieke processen die altijd moeten blijven werken. We kijken samen met u welke applicaties voor welke medewerkers belangrijk zijn en performance winst is te behalen.

Wilt u pro-actief aan de slag gaan met business performance analytics? Neem contact op met het team van Tuuring voor een vrijblijvende kennismaking.