EPD Monitoring | EPD Software in Nederland | Tuuring

  • Business
  • Techniek

Werkt je EDP op je zenuwen?

Als medische instelling is het hoofdzaak om de gezondheid van de patiënten helpen te verbeteren. Het administratieve gedeelte daarvan, neemt daarentegen veel tijd in beslag. EPD-software (Electronic Patient Dossier / EPD in het Nederlands en Electronic Health Record / EHR in het Engels) ontlast de medische instelling van de administratieve rompslomp.

Met EPD software kan je (naast een uitgebreid patiëntendossier en tal van andere specifieke zorgmogelijkheden ter ondersteuning van een zorgorganisatie) gebruik maken van een agenda, facturatie en boekhouding.

Wanneer je als arts of zorgverlener regelmatig met EPD werkt, kan dit soms wel eens voor hoofdpijn zorgen. Het opvragen en bijhouden van patiëntgegevens verloopt vaak behoorlijk traag en zo gaat er veel kostbare tijd verloren met wachten. Je IT manager hoort al je klachten aan, maar kan vaak de echte knelpunten niet vinden. Als de frustratie hoog begint op te lopen en je hoofdpijn begint te krijgen van de prestaties van je EPD, dan is het tijd om Tuuring te bellen.

EPD-systeem is te traag

EPD systeem in de zorg zijn dynamischer en ingewikkelder dan ooit tevoren. Langzaam reagerende applicaties en fouten komen vaak voor bij EPD-software, waardoor patiënten mogelijk moeten wachten en consulten moeten worden verschoven.

Het Tuuring-team heeft de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd met professionals uit de gezondheidszorg. Artsen, verpleegkundigen, IT-managers en managers hadden allemaal dezelfde problemen. Het opvragen, bewerken en opslaan van patiëntgegevens neemt veel tijd in beslag. Wachttijden van 30 seconden voor een EPD zijn eerder regel dan uitzondering.

Als gevolg daarvan kan het werken met een EPD soms een frustrerend proces zijn. Wachttijd is duur en gaat ten koste van de patiënten. Sommige afdelingen vertelden ons dat ze aparte aantekeningen over patiënten bijhielden om die aan het eind van de dag in het EPD bij te werken. 

Afgezien van de privacyproblemen is dit natuurlijk het tegenovergestelde van wat een EPD zou moeten doen. Het EPD zou het leven van de patiënt en de zorgverlener juist eenvoudiger moeten maken.

Monitoring van het EPD

Tijdens de gesprekken kwam ook naar voren dat er vaak iets misgaat op de IT-afdeling van een ziekenhuis. Zo waren onder andere de apps traag, of dat het lang duurt voor er een oplossing is, of dat het systeem helemaal niet werkt. 

Omdat de EPD de ruggengraat van bijna elke zorgorganisatie is, heeft het invloed op alle processen en subsystemen. Als gevolg daarvan worden de prestaties van het EPD vaak gebruikt als benchmark voor de algemene prestaties. 

Je kunt je omgeving vergelijken met andere ziekenhuizen aan de hand van lijsten die door je leverancier worden verstrekt. Omdat je niets weet over de parameters of het referentiekader, kunt je met deze informatie maar weinig doen.

Procesverbetering

Processen worden ondersteund door applicaties en platformen, waarvan vele specifiek zijn ontworpen voor gebruik in de gezondheidszorg. Veel van de EPD-software is in de vorm van een black box die in de bestaande omgeving moet worden ingepast. Als gevolg daarvan is het een complex landschap waarin het moeilijk is om procesefficiëntie te waarborgen en het proces van begin tot eind te volgen.

Als je vervolgens de zorgen van patiënten en gebruikers wilt gaan aanpakken, is het eerste wat je doet is praten met je leveranciers. Elke partij werkt met zijn eigen software/proces met behulp van dure consultants. Er is niemand die de onderlinge afhankelijkheid van alle systemen onderzoekt. Al te vaak ontbreken de instrumenten die nodig zijn om inzicht te krijgen in de algehele prestaties van alle operaties.

Tuuring kan worden gebruikt om deze ontbrekende overkoepelende laag toe te passen. Alle performance data van je workspaces, apps (inclusief EPD) en cloud/infrastructuur wordt door ons systeem geanalyseerd. De oplossing stelt performance analyses op en detecteert direct (mogelijke) problemen. 

De Tuuring-oplossing visualiseert de end-to-end prestaties van systemen, vermijdt problemen en verbetert de efficiëntie van processen en applicaties. Zo kun je de prestaties van je systemen veel gerichter verbeteren, wat je bedrijf een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

Tuuring verlicht frustraties en stelt je in staat het maximale uit je EPD-software te halen

We kunnen beoordelen hoe lang oncologen, verpleegkundigen en andere professionals moeten wachten op informatie uit de systemen met behulp van Tuuring Performance Insights. Wij onderzoeken niet alleen je EPD, maar ook alle andere subsystemen en infrastructuur. Met onze service krijgt u een grondig inzicht in je prestaties en kun je actie ondernemen om deze te verbeteren. En dit alles kan al binnen twee weken.

  1.   EPD-software gerelateerde processen kunnen worden verbeterd.

Fouten, crashes, netwerk verzoeken, statistieken over het laden van pagina’s en andere gegevens worden automatisch verzameld, en de end-to-end prestaties van een hele toepassings keten worden verbeterd. Het stelt IT-organisaties ook in staat om service-level agreements af te dwingen door hen in staat te stellen eenvoudig te monitoren hoe API’s en contentdiensten van derden de prestaties beïnvloeden.

  1.  In Nederland worden EPD-systemen beheerd.

IT-teams kunnen het Tuuring-platform gebruiken om kritieke bedrijfstransacties in realtime af te handelen en snel te reageren op problemen met de prestaties van toepassingen. IT-medewerkers kunnen proactief fouten ontdekken en waarschuwingen krijgen over dreigende problemen met behulp van dynamische baselining en fout verificatie.

  1.  Wij pakken het probleem aan voordat de consument klaagt.

Het reactievermogen van het programma is bepalend voor de ervaring van de eindgebruiker. In plaats van de lastige taak om voor elke transactie absolute normen vast te stellen, vergelijken we de werkelijke responstijden met historische gemiddelden om een echt inzicht te krijgen in anomalieën in de dienstverlening.

  1. Visualiseer de toestand van de eindgebruikerservaring door er een datagestuurd onderwerp van te maken.

Het Tuuring-platform visualiseert geanalyseerde gegevens en resultaten in vooraf gebouwde en/of aangepaste dashboards. Deze EPD-dashboards kunnen worden gedeeld en uitgezonden naar een verscheidenheid aan apparaten. Tuuring is een gebruiksvriendelijk, vertrouwelijk en veilig platform dat in elk ziekenhuis kan worden gebruikt. Wij kunnen grafieken, statistieken, voorspellingen en prognoses maken van je gegevens.

Als je de grootste frustratie bij je medewerkers wil wegnemen en de productiviteit wil verhogen, vraag dan een gratis demo aan. Wij zorgen ervoor dat de IT software voor jou, je team en je organisatie zal werken.