Optimaliseer energieverbruik datacenters zonder performance verlies

  • Algemeen
  • Business
  • Techniek

Veel IT-managers durven hun vingers niet te branden aan de power management instellingen van hun servers in het datacenter. De performance van het systeem en de applicaties voor de gebruikers moet optimaal blijven, dus de servers staan continu op maximale capaciteit. Door een gebrek aan inzicht in de performance van het systeem verbruiken de servers onnodig veel energie, en dat terwijl de overheid organisaties dwingt om minder energie te verbruiken. Met het platform van Tuuring is de server performance geen black box meer, en kunt u minstens 10 tot 15% energie besparen!

Bytesnet en Tuuring bieden de oplossing door Powermanagement te combineren met Digital Performance Management: SmartPower & Performance.

Wij zijn een partnership gestart met Bytesnet, met datacenters in Rotterdam en Groningen, om samen hun klanten verder te helpen verduurzamen. Naast een intrinsieke motivatie bij de directie om de carbon footprint van de organisatie te verminderen, speelt ook de overheid een belangrijke rol. Het energieverbruik van grote organisaties moet naar beneden.

Angst voor performance verlies

Het inzichtelijk krijgen van processen, en de performance daarvan, in een organisatie is vaak onduidelijk en lastig in één dashboard te krijgen. Processen en applicaties lopen dwars door de organisatie en afdelingen heen. Natuurlijk is wel globaal zicht op de performance en belasting, maar bij plotselinge bottlenecks is het gissen naar het probleem. Om interne klachten te voorkomen draait IT liever niet aan de power management opties aan de serverkant. Liever safe than sorry, is wat wij vaak horen. Echter wil de directie wel kosten besparen en werken aan het MVO-beleid.

“De angst dat door een betere power management de prestaties worden beïnvloed, is onterecht”, zegt Eric van Wijhe, commercieel directeur van Tuuring. “Afgelopen maanden hebben we enkele pilots gedaan en door de inzichten uit ons platform konden onze klanten zonder performance verlies het energieverbruik van hun servers met minimaal 10% verminderen”. Dit is een serieuze kostenbesparing en heeft een positieve impact op het milieu. Daarnaast is het optimaliseren van de power management een erkende energiebesparende maatregel vanuit de overheid.

Krachtig platform Tuuring & Bytesnet

Het team van Bytesnet neemt als datacenter haar eigen verantwoordelijkheid om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan en deze zo duurzaam mogelijk in te kopen. Daarnaast zijn ze innovatief bezig met waterstof als energiebron, testen ze nieuwe manieren van koeling en leveren ze hun restwarmte aan een regionaal warmtenet. Om hun klanten nog verder te helpen met verduurzamen helpt het team van Tuuring om de performance van hun systemen inzichtelijk te maken. Binnen twee weken kunnen wij al een baseline vaststellen, bottlenecks herkennen en de performance in kaart brengen.

Aan de hand van deze inzichten kunnen de klanten van Bytesnet aan de slag met de power management opties. Tuuring zal continu het systeem blijven meten om te zien hoeveel er maximaal bespaard kan worden.

Energie besparen zonder performance verlies?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Tuuring en Bytesnet voor het verduurzamen van uw serverpark en verlagen van uw energieverbruik? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.